lördag 30 april 2011

Seraphim Falls - 2006



Yiii-haaaah! Weekend Video rides again på western-temat. Den här gången är det en rätt simpel historia då filmen bara går ut på att Liam Neeson jagar Pierce Brosnan genom snö och kyla genom vattenfall till stekheta öknar och de diverse personer som de stöter på under sin färd mot jaktens upplösning. Låter inte speciellt invecklat eller hur? Det är det inte heller men det är bra. Våld utlovar postern även om den ser lite fesen ut, ärligt talat. Så det får vi, kanske inte i den mängd som man kunnat önska men så är det här en western och inte en ny Olaf Ittenbach även om en western från honom hade varit underhållande att se. Achtung! vrålar den ene indianen till den andre innan han skalperar honom ackompanjerad till tysk industrirock samtidigt som blodet sprutar i kaskader värdiga Shogun Assassin´s vattenslangsfontäner. Ah, att kunna drömma...

Är ni fans av moderna westerns med hederlig gammeldagsstämning så lär ni inte bli lurade på konfekten här för Seraphim Falls följer den gamla andan från de hederliga westerns som man sett till leda i barndomen och fortfarande känner att det görs för lite av idag. Kryddar man andan i filmen med Brosnan och Neeson med de här skådespelarna så är detta något att sätta sporrarna i. För vad sägs om Ed "fucking" Lauter, Michael Wincott, Tom Noonan och Angelica Houston. Bara den rollbesättningen får mig att vilja se om filmen.

Hur som helst så får vi miljöer med storslagna vyer värdiga John Ford i ett strålande foto samtidigt som vi inte får veta vad som ligger bakom jakten utan bara att jakten måste fortsätta på en skadeskjuten Brosnan. Innan slutuppgörelsen väl kommer så hinner två relativt kända karaktärer i världshistorien att passera förbi med än en gång men kan ni upptäcka vilka de är?

3 kommentarer:

Ty sa...

What an amazing cast! Ed Lauter and Michael Wincott too!

Weekend Video sa...

I know. Lauter is a total badass as always and Wincot just let his incredible voice roar. Give it a try if you find it!

Ty sa...

I think i saw it a long time ago, but will definitely give it another viewing!