onsdag 9 juni 2010

The Final Cut - 1995



Filmer som handlar om galna bombmän är sällan intressanta men det finns undantag för detta är ett av dem få. Glöm den sura Blown Away eller Speed med pajasen Dennis Hopper. Visst gubben har dött men det innebär ju inte att man ska sluta ogilla honom för det. Här är det en annan galning som monterar upp bomber på trånga positioner och gör det så bra så ingen överlever dem. Resultatet blir att polisen får kalla in en bombexpert som slutat. Och den mannen är så klart Sam Elliot.

Inledningsvis så ser vi John Hanna och Amanda Plummer desarmera en bomb och som kommissarien ser vi den korte Charles Martin Smith. Nu där är en rabiat liten rackare! Sam Elliot är sig själv, vad annars? bara utan mustasch fast med ett rejält skäggstubb som får alla metrosexuella där ute attt väta fillingarna av avund. Elliot är helt enkelt mannen som får den skitiga looken att se snygg utan att anstränga sig. Hur han gör det har jag ingen aning om men jäklar vad den karlen är cool!

Filmen i sig är inte alls illa för den bjuder på enorma explosioner som verkligen lämnar tryck efter sig. Tempot är bra men det kanske inte är så mycket action som i andra filmer men det gör inget för vi får ju Sam Elliot och bara det borde vara anledningen att se filmen i första hand. Att den sedan är bra får man se som ett plus.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Ånej! Jag som över huvud taget inte gillar Sam Elliot! Eller Kris Kristofferson! De flesta av de "gamla rävarna" som folk älskar att älska. Gamla gubbar som "visar var skåpet ska stå" osv.

Ja ja, vi kan inte vara överens om allt... :D

Weekend Video sa...

Det har du verkligen visat nu! Inte gilla Sam Elliot? Det var det jävligaste...