tisdag 3 november 2009

Hung - 2009



Ray är en fd lokal sportslegend som nu jobbar som lärare/tränare på den lokala skolan men finner sig skild och lämnad av sin fd skönhetsdrottning till fru. Han har deras barn boendes hos sig, ett rätt fult tvillingpar faktiskt, frugan flyttar till sin nya rika man. Men säg den lycka som varar och snart är oturen framme i hans gamla föräldrahem och det brinner ner. Så han bestämmer sig för att tälta med barnen på tomten men de flyttar till mamma givetvis för där är det varmt och framför allt, de är inomhus om nätterna. Och för göra saker och ting så är hans granne på honom om att köpa tomten och drar sig inte för att skicka snuten på honom varje gång han pissar utomhus.

Men att renovera ett hus är inte billigt och har man ingen försäkring så blir det så mycket dyrare med så Ray ger sig in på att bli en man whore tillsammans med ett gammalt engångsknull han haft. Med henne som hallick och han som hora så är inget omöjligt. Rays fördel förutom hans yttre är hans stora kuk som inte gör någon besviken och snart är det dags att börja ragga kunder. Allt för att fixa taket i huset.

Ni ser själva, detta kan inte gå eller bli fel på något vis alls och det blir det inte heller någonstans. Thomas Jane som inte behöver någon som helst introduktion på denna bloggen är lysande i rollen som Ray. Han får till en grymt rolig sida som inte setts direkt förr och han är skitrolig helt enkelt här. Han visar att han inte bara är bra på göra action utan han passar fint i allt han får kastat åt sig i filmroller. Härlig typ som verkligen är en av mina favoritskådisar någonsin.

I rollen som hans hallick ser vi Jane Adams som varit med Frasier bland annat och som hennes nemesis ser vi Rebecca Creskoff som inte drar sig för att visa allt och vilken uppenbarelse vi bjuds på! Hubba! Men det är inte bara Jane från The Punisher vi får här för Eddie Jemison är även han med här i rollen som Rays före dettas nya man. Men i rollen som Rays ex-fru ser vi Ann Heche,en kvinna vars sexuella väg till toppen i Hollywood skildrats ack så fint i Steve Martins fina men underskattade Bowfinger fast där i skepnad av Heather Graham.

Givetvis är det HBO som ligger bakom denna smått genialiska serie som är som en blandning av Mr. Woodcock och Deuce Bigalow: Hollywood Gigolo. Det är faktiskt en beskrivning som passar in fint här bara det att denna är så mycket bättre än de två tillsammans. Jane och Adams funkar fint tillsammans här och har ett härligt spel vilket måste ses omedelbart. Så ge er ut och leta upp denna skithärliga serie och njut lika mycket som mig för detta var nog fan årets trevligaste överraskning för mig.

Rekommenderas så in i helvete!

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Ja den här måste jag se! Fastän Ann Heche, detta förfärliga fruntimmer, är med. Tack för bra tips!

Weekend Video sa...

Ett sant nöje, tro mig!