lördag 4 juli 2009

Fransk film sökes!

Har fått blodad tand för Fransk film, gärna action eller thrillers så har ni några höjdare så dela med er! Taxi-filmerna har jag, B13 med samma med Vargarnas Pakt. Leon kan jag utan till så den slipper jag gärna men kommentera gärna med titlar så får vi se vad där kan dyka upp. Baby Blood, Irreversible, Frontire(s), Haute Tension, Inside har jag redan eller har haft så skippa dem, samma med Martyrs men allt annat funkar fint!

Tack på förhand!

6 kommentarer:

Linus sa...

Har du sett Luc Bessons tidigare filmer som Nikita och Subway? Annars rekommenderas dessa varmt. Kolla in Mathieu Kassovitz film La Haine, det finns såklart hur mycket som helst men det är vad jag kommer på spontant som jag själv sett.

Fred Anderson sa...

Bloody Mallory?

Dobermann?

En underskattad favorit är också Total Western, en actionfilm som nästan helt utspelar sig kring en ödslig bondgård. Samuel Le Bihan är hård som vanligt.

Antar att du sett I Stand Alone, som på sätt och vis är filmen som Irreversible är en tvåa på? Gaspar Noés starkaste film.

cozzi sa...

Franskt är kul. Här är en lista med hyfsat nya titlar:

"Chrysalis" - Benhård och gravallvarlig fransk sci-fi med Albert Dupontel. Långsam, överseriös med fina hi-tech shootouts och en del fighgtande.

"Truands" (svensk titel: "Crime Insiders") - Ej sett. Beställde den i dagarna. Ska vara en blytung crime-action med Benoit Magimel i huvudrollen. Mycket våldsam.

"Sky Fighters" - Fransk "Top Gun" med riktiga fighterjets över Paris stadskärna. Finfina flygscener utan en ruta cgi. Magimel här också, denna gång i sällskap med Clovis Cornillac.

"The Scorpion" - Ej sett. Modern mma-fighting med Cornillac. Verkar lovande.

"Malefique" - Fransk skräckis som kommit lite i skymundan av dom stora namnen. Fyra fångar kommer över en bok med svart magi som sägs innehålla en väg ut ur fängelset. Men allt har givetvis ett pris ;). Med viss reservation för slutet en mycket underhållande skräckis.

"Tiger Brigades" - Ej sett. Fransk "The Untouchables" med Clovis Cornillac. (Inte nog med att karln är nye Asterix - han är i kamp med Benoit Magimel med i varenda fransk film som görs...)

"Snake" - You guessed it, Clovis Cornillac igen. Skön psykthriller om oskyldig man som får en dåre på halsen.

"Tell No One" ("Berätta Inte För Någon") - Mainstream-thriller av bästa sort. Lite för smart för sitt eget bästa men härligt underhållande. (Nästan lite tårar i ögat på slutet.) Stort plus för de franska gangbangers som förgyller filmen.

"Total Action" - Samuel LeBihan i fet actionsnurra. Tror vi har babblat om den innan.

"Assassin(s)" - Kazzovits uppföljare till "La Haine". Denna gång om åldrad hitman som försöker få pli på sin lärjunge.

"Infödd Soldat" - Långsamt majestätiskt om algeriska frivilliga som slåss på fransmännens sida under andra världskriget. Seriöst överspännande slutstrid och riktigt gripande.

"En Långvarig Förlovning" - Jeunet kan vara svår att ta till sig men det här är förutom en småputtrig kärlekshistoria också en riktigt, riktigt bra första världskrigsfilm. Det är för lite skyttegravar i modern film ;)

"Broceliande" - Ej sett. Arkeologisk utgrävning som går åt pipan.

"Steal" - "Taxi" regissören Pires lättsamma men underhållande bagatell om tjuvliga i Paris. Praktiska stunts och effekter hela vägen. Stabil söndagsrulle.

Daydreamer sa...

Jag kan starkt rekommendera "Fiender emellan" Thriller från 2004 av Olivier Marchal med Daniel Auteuil och Gerard Depardieu.

Handling: I flera månader har ett ultravåldsamt gatugäng lyckats råna bepansrade penningtransporter. Informationen är tagen från discshop.se! Beställ före 16.00. Leverans nästa dag. Lokalpolisens chef använder okonventionella metoder för sina två underlydande, Leo Vrinks och Denis Klein: den som kan sätta stopp för gänget får ta över posten som chef på polisens högkvarter på Quai des Orfèvres 36.
Kriget mellan de två toppoliserna, som en gång var vänner, bryter ut på alla fronter: metoder, ledarskap och en kvinnas kärlek.

mamoulian sa...

Roman Polanskis LE LOCATAIRE (The Tennant)... fast den är väl inte specifikt fransk som sådan, men är inspelad och utspelar sig väl i Frankrike. Mycket bra film iallafall...

Weekend Video sa...

Tack för alla tips, det var oväntat med så många får jag säga :D
Men jag kommer definitivt att kolla en stor del av dem. En del har jag sett och de står jag över men ni kommer nog märka här vilka som föll i smaken :D
I Stand Alone är visst svår att hitta så är där någon som vet var man kan finna den så skrik till! Har haft den innan och sålt den, osedd och allt... Lite surt nu, minst sagt hahaha