lördag 16 maj 2009

Torture Garden - 1967



Ytterligare en av Amicus episodare detta. Denna gången serveras vi fyra historier som innehåller allt från följande: aggressiva och svartsjuka pianon, snikna släktingar som får mer av arvet än de bett om, en samlares mani som tar extrema höjder vilket man själv känner igen sig i och att AC/DC hade helt rätt när de skrev att It´s a long way to the top if you wanna rock n´roll, givetvis handlar det om priset att bli berömd stjärna.

Kända ansikten från förr i denna är bland annat Burgess Meredith, tränaren från Rocky, för er som inte vet vem han är, Jack Palance, Michael Ripper och Peter Cushing i en liten roll. Regisserad av Freddie Francis, jäkla skönt namn faktiskt, som gjorde Dracula Has Risen From The Grave, The Skull, Dr. Terror´s House Of Horrors och The Evil Of Frankenstein. Med andra ord en kompetent regissör och här har han fått till bra stämning och vissa episoder är riktigt bra som den med Jack Palance där han spelar en samlare av Poe som möter på Peter Cushing som har en komplett samling. En bra episod men Cushing tar över direkt med sin bara närvaro och lyfter inte bara episoden utan hela filmen även om han bara är med ett litet tag. Andra episoder som den med hon som vill bli stjärna är mindre bra och vissa effekter är väldigt tidsenliga och uppenbara men överlagt så är det bra.

Så gillar man episodrysare så kommer man säkert gilla denna och jag gör det själv trots jag inte är förtjust i konceptet direkt, jag har hellre en hel film men det är jag det. Men annars en helt godkänd film som funkar även för de som bara vill se en mysig rysare och inte bara för oss Cushing-fanatiker.

Inga kommentarer: