tisdag 19 maj 2009

Switchback - 1997



Switchback är inget nytt under solen och det är inget mästerverk under thrillerhimlen heller men vad den är, det är att den är jäkligt bra. Storyn är simpel om man säger så. Det är den gamla katt-och-råtta-leken vi serveras här och våran katt och råtta den gången är Dennis Quaid och Danny Glover.

Inkastade i smeten är R. Lee Emrey och Jared Leto. Leto gör väl inget direkt väsen av sig, varken här eller i de andra filmerna han gjort heller tycker jag men Ermey gör en jäkligt bra sheriff och en fin prestation som är långt i från den han bjuder så fint på i Full Metal Jacket. Killen är en jäkligt bra skådespelare helt enkelt med en fantastisk närvaro och karisma. Dennis Quiad har jag aldrig direkt gillat utan jag har haft svårt att ta honom på allvar men denna filmen och Oliver Stone´s Any Given Sunday ändrade på den saken snabbt. Danny Glover är Danny Glover. Han är stabil ända ut i fingerspetsarna och gör sitt här fast han upprepar inte sig från Dödligt Vapen, den saken är säker.

Miljöerna är fantastiska här och regissören Jeb Stuart inte bara regisserade denna utan han skrev den med. Han har även skrivit filmer som Leviathan, Die Hard, Lock Up, Another 48 Hrs och Fire Down Below och nu är han på gång med sina andra film. Detta var hans första film han regisserade och han har gjort ett bra jobb med en bra story som håller ett fint tempo, härliga miljöer och platser och bra spänning. Jag gillar denna helt enkelt för det är en bra film.

Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer: