onsdag 6 maj 2009

One Man Force - 1989



Jake får sin partner mördad och han sätter i gång en skoningslös jakt på mördaren som tar honom till obskyra läderbarer, finkan, hustak, han finner sig instängd i en låda, torterad och i full fläng kastandes kylskåp och Pepsi-automater på olika civila mål. Jake är arg, suspenderad och tar ingen skit. Och det är skitroligt att se!

En härlig lågbudgetsactionfilm som inte viker från mallen en bit utan den följer den till pricka och har inga som helst döda stunder utan det är fullt drag från början till slut. Jake spelas av John Matuszak som säkerligen mest är känd för sin roll i Goonies som den missbildade killen i källaren. Han gjorde även filmerna The Ice Pirates och Caveman. Och en jäkla massa tv. Han var visst en fd fotbollsspelare som sadlade om till film och stannade där till han dog av hjärtsvikt efter sviterna av sitt dopingmissbruk 1989. Här är han för jäkla härlig som Jake. Andra kändisar vi ser och känner igen är Ronny Cox, Richard Lynch, Charles Napier, Sam Jones och Robert Tessier.

Bara scenen när han prylar en typ med ett kylskåp är värd pengarna. Annars är det stabil action med gott om pang-pang och fint flyt precis som en stabil PM-rulle. Så springer ni på den så är den fullt värd att köpa och gör ni inte det så hoppas jag att ni får nattliga besök av Jake och hans gamla kylskåp!

4 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Nå, vad var det jag sa? ;-) Trodde väl den skulle falla herrn i smaken. Jake förkroppsligar verkligen raseri. "Aaaaarghghghg!!! Now I´m mad. I´m mad as hell!!!" - Poesi

Weekend Video sa...

Får börja lyssna noggrannare på dig visst ;D
Härlig film, absolut!

Tobias Thuresson sa...

Ok, bara för det ska du få ett toppentips på en riktig Mario Van Peebles/James Remar-seriemördar-stänkare av ingen mindre än Mark L. "Gud" Lester. Blowback heter rullen och är fantastiskt underhållande.

Weekend Video sa...

Den har jag missat med så tack för det :D
Ska kollas upp direkt!