fredag 8 maj 2009

Morgane et ses nymphes - 1971



Morgane et ses nymphes eller Girl Slaves Of Morgana Le Fay som den heter på DVD är ingen lätt film att beskriva då det är enklare att uppleva den själv. En fransk film men utan skrikande och springande regndränkta kvinnor som jag vet vissa är trötta på för stunden. Utan detta är mer en saga och en väldigt drömsk film.

Två tjejer ger sig ut på den franska landsbygden där de hamnar på ett litet fik där de blir ombedda av ägaren att vända om och inte åka genom byn men givetvis gör de det. Snart nog stannar bilen pga bensinstopp och de söker skydd i en lada. Givetvis blir det lesbianskt raffel där och dagen efter är den ena av dem borta. När den andra letar efter hennne springer hon på en mystisk dvärg med puckel och som inte det vore nog så är den rackaren sminkad med. Han ber henne följa med och snart är de på ett slott som ligger mitt ute i en sjö och där får hon snart träffa Morgane. Morgane är en vacker kvinna med endast ett problem. Hon gillar att omge sig med vackra kvinnor och så länge som de finner sig i hennes ryck och släpper till är det krävs så är allt bra och när de inte gör det så väntar källaren med ålderdom och lidande. För i hennes sällskap åldras ingen och man dör aldrig och priset är endast en själ.

Mycket fina miljöer och mysig dialog, späckat med massor av vackra damer och min favorit är Morgane herself, spelad av Dominique Delpierre. En vacker kvinna men otroligt kylig och hård. De andra är fina de med och gillar man lättklädda damer i genomskinliga tunikor och vita knästrumpor med korta kjolar så får man sitt lystmäte tillfredsställt här. Givetvis blir det mer lesbianism för de som gillar sådant men filmen är mer än så. Vi får en väldigt passande musik som är kanon och det är en väldigt lugn stämning. Inte en enda röst höjs och det är en sådan lugn miljö att man kan inte låta bli att somna under filmens gång för det är så stillsamt. Och jag kan ändå inte låta bli att tänka att detta måste vara en jäkligt skön film att titta på om man har en stadig hövding innanför västen eller två faktiskt för den känns som att den funkar bäst på det viset. Så vill ni se något som ni inte sett och är sugen på mer fransk film så är detta en fin film att fördjupa sig. Den är värd det och den funkar fint utan hövding(ar) med.

Skön film helt enkelt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mwa ha ha, en film i min smak! Tack for det! /khenrikm

Weekend Video sa...

Det var så lite så ;D