fredag 8 maj 2009

Men Of War - 1994



Ah, Men Of War från tiden när Dolphan fortfarande var intressant och rolig att titta på och långt i från skräp som Detention och Direct Contact. I denna spelar han en legosoldat som samlar ihop ett stabilt team och ger sig ut för att tvinga ett gäng glada öbor att skriva under ett kontrakt om att starta en gruva på deras ö. Givetvis vägrar dem och Dolph själv börjar tvivla på det rätta syftet så snart nog är det gott om interna stridigheter och även ett lägligt litet krig.

Lite långsam i början och även utdragen i mitten men i slutet eller rättare sagt den sista halvtimmen blir det fin action och det pangas utav helsikke. Dolphan spelar en svensk som iinte bara snusar, han asar även runt på ett Carl-Gustav granatgevär som han använder i tid som otid. Givetvis bjuder det in till roliga scener med. Men för att väga upp de andra rollerna så är det fullt med rejäla skådisar och ni känner garanterat igen dem när ni ser dem. Det är inga nybörjare, det lovar jag er.

Vacker miljö och till och med lite svenska svordomar får vi av Dolph i stil med Spring era djävlar! när han släpper lös kalle på ett fiendeläger. Alltid kul med sånt. Våldet är rått och grovt här faktiskt och det förvånar lite med det lugna intryck man får av filmen. Men det ökar bara på filmens värde lite. Tyvärr en lite bortglömd film med Dolphan som allt förtjänar en bättre påminnelse om dess existens. Kalasfilm med andra ord!

7 kommentarer:

Mr_v sa...

En av Dolphs riktiga klassiker, onekligen.
En annan personlig favorit är Ironman, från samma period. Jagar den på dvd, men den verkar fan inte finnas.

Weekend Video sa...

Ja, den den med David Soul. Där han är friidrottare eller något sådant jobbigt och svetttigt. Såg den på vhs men stängde av den. Förmodar den funkar bättre i dag om man skulle springa på den.

Tobias Thuresson sa...

Ironman är verkligen tok-usel. En sån där kuriosafilm man ser för att ha sett. Typ som DC. Eller Retrograde (Brrr...)

Weekend Video sa...

Dolphs nuvarande karriär ger jag inget för, förutom The Expendables för den kommer att bli grym! Fast vissa av de gamla är helt okej men Ironman är det nog bara David Soul som väcker mitt intresse i.

Mr_v sa...

Haha, Ironman är inte bra "på riktigt", men väldans underhållande. Östtysk sjukampare har jag för mig att han var, bara en sån sak!

Weekend Video sa...

Säker på att han inte var kvinna med ;D
Menar med de förutsättningarna så vore steget inte långt i från sanningen hahaha

Daydreamer sa...

Detta är, som redan påpekats. en av Dolphs riktiga klassiker.