onsdag 20 maj 2009

The House That Dripped Blood - 1971



Ännu en av Amicus episodskräckisar och denna följer sitt sedvanliga mönster. 4 episoder och alla av varierande kvalité. Episoderna är som följer:

Method For Murder:
Denholm Elliot från Indiana Jones-filmerna spelar en författare som hyr just detta omnämnda hus och snart finner han att han kreation på pappret fått eget liv och lustar. Och inga av dem visar sig vara bra.

Waxworks:
Peter Cushing är lite frånvarande tycker jag här och denna gången upptäcker han ett vaxkabinett med en docka som är slående lik en gammal kärlek. Saker blir värre när plötsligt en gammal rival om den kärleken dyker upp och upptäcker samma sak. Rivalen spelas av Joss Ackland från Nowhere To Run och Lethal Weapon 2.

Sweets To The Sweets:
Christopher Lee spelar en far som söker efter en lärare till sin lilla dotter som inte bara är rädd för eld utan inte får leka med dockor heller. Men vad är det för underligt med dottern som han är så rädd för egentligen?

The Cloak:
Jon Pertwee, jepp, han är far till Sean! spelar här en gammal vampyraktör som ska göra sin roll ytterligare en gång till och finner setets kläder för dåliga så han köper en egen cape. Vad han inte vet är att den som bär den blir vampyr på riktigt! Ingrid Pitt spelar hans motspelerska i denna roliga episod.

Överlag så lite ojämnt där hälften av episoderna är bra och de andra mindre lyckade. De som är bäst är Sweets for the sweet och The Cloak. De andra två har man sett förr och bidrar inte med något direkt medan de andra två gör något eget av det hela. Sweets... komme rmer efter man har sett den och The Cloak sitter fint direkt. Jon Pertwee gör en jäkligt rolig roll här och scenen när han blir vampyr och gaddarna växer ut och han plötsligt börjar leviterra är värda pengarna bara den scenen. Ingrid Pitt är fin som fan här och ger verkligen urringningen ett ansikte.

The Cloak föll mig bäst i smaken och är det bästa jag sett från Amicus för den var verkligen rolig och bra, de andra funkad dem med fast det var inget nytt. Men fullt sevärd, inte minst för The Cloak!

2 kommentarer:

cozzi sa...

Där sa du dom magiska orden: Ingrid Pitt. Skitskön antologi denna.

Vet inte om du sett "Dr. Terrors house Of Horrors". Där får man både Cushing, Lee och köttätande klängväxter. Tyvärr ingen Ingrid.

Weekend Video sa...

Den har jag, helt okej fast denna var bättre. Lee och Cushing är stabila där fast det hade inte varit fel med lite Ingrid i den. En mycket trevlig danska det :D