fredag 15 maj 2009

Ghosts Of Mars - 2001



Det är inte så mycket att hymla om här, detta är faktiskt Carpenters mest utskällda och missförstådda film. Egentligen rätt obefogat för det är stabil regi, bra effekter, skön musik och till stor del bra skådisar. Det börjar jäkligt bra med skön rysarstämning och senare planar det ut och blir mer en renodlad actionfilm för att i slutet bli rätt tråkigt och ointressant trots allt pangande som händer och sker men det kan man överleva för själva grundidéen är bra och skön. Vad som det däremot brister på i mina ögon är det oförklarligt hemska valet att ha med pajasen Ice Cube i filmen! Karlajävlen har för helvete monopol på att se dum ut och säga repliker trovärdigt är lika svårt för honom som att för en kille att få sig ett nyp på ett lesbiskt konfirmationsläger. Var där ingen i Carpenters närhet som kunde slått honom i skallen med Trespass när han fällde planen på att ha med honom i den? Otroligt!

Annars är det ett fint gäng som de fått med här. Pam Grier (hubba hubba!), Natascha Henstridge (flämt!), Jason Statham, Clea Duvall (The Faculty), Wanda De Jesus ( hade inte haft några som helst problem med att acceptera henne som min frälsare, den saken är säker!), Robert Carradine, Joanna Cassidy och fler igenkännande ansikten ni kommer på när ni ser den sen efter denna makalösa stycke fint skrivna text...

Att de valt att spöka ut antagonisterna som ett gäng gothare har jag inga problem med, det ser bara coolt ut men det verkar som de hållt igen på goret här och det är inte roligt om det är på det viset. Men det kanske bara är jag som inbillar mig men den känns lite igenhållen faktiskt. Carpenter har ändå nyttjat KNB och deras effektgäng så varför inte gå fullt ut då? Men i det stora hela en skön film som tyvärr tappar på slutet och går i från sin ursprungliga mall med rysartemat. Det är lite synd för det hade blivit en jämnare film om han hade hållit sig till det i stället för att kopiera om Rio Bravo i absurdum som han så gärna vill göra. Men fullt underhållande trots sina brister och en kul film så kolla upp den om ni inte gjort det redan.

Inga kommentarer: