lördag 23 maj 2009

Frankenfish - 2004




Jepp, ni visste det bara var en fråga om tid innan denna dök upp här. Och ni läste rätt, det står inte Frankenstein, inte frankenseniorcitizen, inte Frankendildo utan Frankenfish! Och vad den titeln syftar på förstår ni nog. Det handlar givetvis om genmanipulerade fiskar som käkar upp folk och det är det som får en vilja falla på knä och tacka gudarna för att man fått chansen i livet att se, inte bara en gång utan många gånger för detta är lysande!

Storyn har vi varit inne på, genmanipulerade fiskar käkar upp allt från vietnamveteraner till ganjarökandenudisthippies till underhållande flator till djurvänner till advokater, ja, det blir enklare att ni ser det själva. Ni lär inte bli besvikna. Men tänker ni nu, genmanipuerade fiskar som äter människor kan väl ändå inte vara något att se men det är just vad det är. Storyn må vara simpel, upplägget med men manuset är klockrent och här bjuds vi på många vändningar och överraskningar och framför allt, det är fartfyllt och grymt underhållande. Inga döda stunder utan det är gasen i botten och de knappa 80 minuter den varar med eftertexter är väl värda sina pengar många gånger om.

Skådisarna är inget direkt man sett förr utan möjligtvis någon enstaka av dem och det spelar ingen roll egentligen här för de sköter alla sig fint och det är mest attackerna som man vill se och effekterna. Effekterna är en blandning av cgi och gummimonster. Cgi´n är okej och kanske lite taskig på vissa ställen men det gör inget, man har så skoj så det spelar ingen roll. Gummifirrarna som vi ser är jäkligt bra gjorda och de gummifenor vi får är i samma klass, precis som det ska vara med andra ord. Och det vet ni ju att en film som detta kan inte få något annat än varma rekommendationer så vad ni bör göra är att leta upp den och ett gäng pilsner och bara slappna av framför dumburken. Det förtjänar ni verkligen!

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Perfekt att använda denna blogg som databank när det vankas filmbeställning. Nu satt jag å velade lite runt denna titel på play.com, men efter en kontroll i weekend video-facit var det bara att smälla med den i paketet.

Weekend Video sa...

Vi är här för att hjälpa!