söndag 31 maj 2009

Avalanche - 1999



Bry er inte om titeln på bilden, det är video-titeln i USA på denna och det var den enda bild jag hittade på den så det är rätt film. Vad vi har här är PM goes katastroffilm och det är faktiskt över all förväntan. Men vänta er inga exploderande lastbilar i denna bara.

C.Thomas Howell och Thomas Ian Griffith är homeboys och gillar leka på fjället. Griffith är helikopterpilot medan Howell och hans fruga är djurvänner och trädkramare. Men dagen kommer då Howell och frugan hamnar i en lavin och Howell dör. Frugan överlever och anklagar Griffith för allt. Två år senare är hon tillbaka och det är dags för en ny lavin och resten redar ni ut själva.

Effekterna är bra med tanke på budgetten här. Det pendlar mellan modeller där datorkrympta människor kastas in och det ser inte ut som i Shark Attack 3 nu! Det är även ett par ställen där det ren datagrafik och det är inte vidare bra men det funkar för det är inte så ofta och varar inte direkt länge heller. Men för det mesta så får vi modellhus och liknande samt en hel del stookfootage på laviner. Förutom Griffith och Howell så är R. Lee Ermey med och John Ashton är med och sprider lite stjärnglans över snömassorna.

Nu är detta ingen ny Twister eller Dantes Peak men en skön film och just lavinraffel är man inte bortskämd med så när hjältarna på PM kommer med en så är det fint. Tempot är lagom och ingen gör direkt bort sig men väntar man sig sedvanlig PM-galenskap så lär man bli besviken. Men även de måste få chansen någon gång och visa att de kan mer än göra sådant och detta är ett bra bevis på det.

En kul film helt enkelt!

Inga kommentarer: