måndag 6 april 2009

Behemoth The Seamonster - 1959




Amerikanska atombombssprängningar och dess radioaktiva strålning har inte bara skapat ett enormt sjömonster som är på taskigt humör, det är radioaktivt med. Och London får ta smällen.

En amerikansk/brittisk rip-off på Godzilla som är rätt okej men väldigt lökig. Effekterna är okej med tanke på att det inte är direkt några pengar i den men det som verkligen gör den lökig är alla statister. Speciellt med tanke på alla scener där det ska vara stora folkmassor som springer i vild kaos och man ser var och varannan pensionär med söt hatt och handväska skratta när de kutar ner längs vägarna. Vad som är ännu roligare är alla skrik från de som blir krossade i sina bilar. Det blir snabbt fruntimmersvarning på de som står för skriken för de är verkligen gälla till slut.

Långt i från samma klass som Them och The Beast From 20.000 Fathoms men bättre än den tråkiga Walley Of Gwangi. Trots sina fina effekter så blev det snabbspolning på den efter halva. De färgglada piratzigenarna sänkte mig totalt där faktiskt. Men denna behövdes det inte spolas i men det var inte långt i från. Något för er som inte gillar Japansk monsterfilm eller bara helt enkelt vill se era monster i engelskspråkigt utförande. Vi andra ser hellre Godzilla.

2 kommentarer:

gabriella birgersson sa...

Hej. Tips om en seriebok som släpps den 20 april från Kartago, som du säkerligen skulle gilla

Ämnet är ganska enkelt - kärlek och skräck i fin rödblodig blandning och loggan är “True Love is always tragic”
Serieskaparens namn är Kim W Andersson.

Kolla youtubeklippet för serien och kolla in hemsidan om du känner dig intresserad.

http://www.youtube.com/watch?v=6uN3rAkfDMw

http://www.kimwandersson.com

Och..Maila gärna om du vill ha en pdf på bokomslaget för mer handlingsbeskrivning eller vill veta mer om datum för release och boksläpp.

/gabriella
birgerson8@hotmail.com

Weekend Video sa...

Hej!

Tack för det!