måndag 30 mars 2009

Man´s Best Friend - 1993



Ally Sheedy är inget vidare till skådis. Hon är rätt hemsk rätt ut sagt. Och när hon ska röka på film ser det bara korkat ut. Olyckligtvis för mig i alla fall, så är hon med i så gott som varenda scen i denna filmen. Kanske därför det är 15 år sedan jag såg den sist och bara haft den i samlingen i snart 4 år utan att se den. Jag tror det dröjer lika länge till innan jag se om den. Tack, Ally för det!

Annars är det en okej film om en genmanipulerad voffsing som Ally (igen) snor med sig hem från ett genetiskt labb och tror hon ska ha som sällskapshund. Fel av henne. Detta är en högt tränad och genmanipulerad vovve som kan inte bara klättra i träd han kan kamoflera sig som en kamelont med. Att han sedan behöver regelrätta injektioner för att inte flippa ut är något som Ally missade när hon snodde honom. Men nu är han fri att härja som han vill. Och tro mig, det gör han med!

Stjärnan i filmen är givetvis hunden här. Den är verkligen väldresserad och fullt trovärdig i vad den gör. Lite blod bjuds vi på och några härliga attacker. Till exempel en skrevattack på William Sanderson som verkligen ser ut att göra ont. Nu är detta ingen Cujo utan man kan säga detta är en lättsammare film som rullar på förvånansvärt snabbt och har både lättsammare inslag och våldsammare inslag som när Max, som vovven kallas, klättrar upp i ett träd och käkar upp en katt. Allt i närbild. Givetvis är Lance Henriksen med som galen forskare och han kör sitt vanliga stabila spel, inget fel där inte.

Så en lättsam vov-flick med skönt manus och en riktigt bra hund som inte drar sig för att bita till och för en gångs skull får vi se hur det går till när en vovve äntligen får tag i en brevbärare.

Inga kommentarer: