söndag 22 mars 2009

Bats - 1999



Genetiskt förändrade fladdermöss smittar av sig på andra inhemska fladdermöss och snart slits en liten håla i Texas i stycken av deras nattliga räder. Enda hoppet är den lokala polisen och en inkallad fladdermusexpert och hennes assistent. Men snart lägger sig mörkret igen.

Stabil djurskräckis med Lou Diamond Philips, Dina Meyer och Leon regisserade av Louis Morneau, mannen bakom Soldier Boyz, Carnosaurus 2 och andra mindre lyckade filmer. Hur han fick denna så pass bra som han fick och misslyckades så grovt med andra är mig ett mysterium men det är som det är nu. Denna är kanon och det är det som är det primära. Mycket bra spel av alla inblandade och fina effekter. Så gott som bara modeller och fina gummifladdermöss i många närbilder och vi får lite våld och blod. Men det är inte det som är det primära här tycker jag utan det är den fina stämningen och kvalitén på filmen.

Mycket fint foto och mysiga miljöer gör sitt för att höja underhållningen med. Philips och Meyers kompletterar varandra bra och Leon som var en riktig pina i Stallones Cliffhanger är faktiskt rätt kul emellanåt. Så gillar man fladdermös och den typen av film eller djurskräck överhuvudtaget så bör man se denna. En riktigt bra och välgjord film som jag sett många gånger och fortfarande får höra och läsa så mycket negativt om och det bara bevisar att folk inte har varken sinne för underhållning eller en bra film. Inte ens om den så flög upp mitt i natten och bet dem i röven.

Rekommenderas vilken dag i veckan som helst!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen någon som har vett att uppskatta den här rullen.
Och Morneau har i alla fall två till utmärkta filmer på meritlistan:
"Retroactive" och "Made Men".

Weekend Video sa...

Made Men har jag aldrig sett men det är väl den med James Belushi och Dyanne Thorn? Måste ta och leta upp den då :D
Att inte uppskatta Bats måste vara lika korkat som att masturbera med en osthyvel. Säkerligen skoj men mest smärtsamt och dumt ;D

Anonym sa...

Osthyvel? Tänkte mig mer ett rivjärn...

http://www.axelmusic.com/productDetails/043396045699

Weekend Video sa...

Om det uttrycket passar bättre så varför inte ;D
Tack för länken!