lördag 21 juni 2008

The Hard Corps - Sheldon Lettich - 2006


Van Damme är inlagd på psyket efter otaliga turer i både Afganistan och Irak. Han lider av post-traumatisk stress efter kriget. Han blir uppsökt av en polare som vill han ska hjälpa honom med att skydda en boxningsmästare som kommit upp sig i byggbranschen. Och nu hotas av en hård rappare som kommit ut ur kåken där han satt efter att blivit ditsatt av ovannämnda byggherre.

Väl på jobbet blir hans polare som också han är en veteran efter flera turer i både Irak som Afganistan skjuten av lokala rappare...

Van Damme tar över beskyddet och startar upp en egen posse!

Inte lika kul som Second In Command men ändå fullt sevärd. Mindre action och mer betoning på prat och lite olika karaktärer. Men när det väl smäller så smäller det. Inget nytt under solen utan mer vanligt hederligt pang-pang.

En sak som jag finner skoj med Van Damme nu är att han ser inte bara äldre, deprimerad och trött ut. Det passar på honom med. Borta är hans tidigare pretty-boy-look som han levde på länge.
Nu är det inget trams utan mer rakt på sak med honom. En bra utveckling och man kan bara hoppas på mer film i från honom. Gubben börjar komma upp sig i mina ögon igen.

Kanske ingen film direkt för de som vill se en ny Blood Sport eller Kickboxer utan mer för dem som vill se en lite lugnare film med lite skottlossning för att lätta upp kvällen.

En helt okej fim som rekommenderas men kanske inte gillas av alla.

Inga kommentarer: